Tomas Gustafson

3-faldig OS-guldmedaljör

Jag pratade i ett tidigare inlägg om Eskilstuna Isstadion och tiden i EIK som en fantastisk plats att utveckla tankar om mästerskapet. Det var ju inte bara så att Världsmästerskap och Europamästerskap plötsligt skulle arrangeras till allas vår glädje. Bakom detta låg naturligtvis en lång gemensam strävan att få vara en del av den internationella gemenskapen som det innebär att vara värd för stora mästerskap.

I en gemensam strävan arbetade Eskilstuna Idrottsklubb, kommunen och Svenska skridskoförbundet för att mästerskap skulle få arrangeras i Eskilstuna. Jag är övertygad att denna övergripande strävan och tro på förmåga även präglade oss ungdomar i vår idrottsliga utveckling bortsett från den inspiration det gav att springa runt bland storstjärnorna och tigga autografer.

Vilka tankar växer fram i er miljö, frågar jag i dagens film. I den gråtunga fysiska miljön på Eskilstuna Isstadion växte drömmarna sig starka när stjärnorna kom dit och väckte drömmar om framtida möjligheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: