Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

ORG_DSC01856

Idag hade jag tänkt cykla till Stockholm för att gå på Eldsjälsgalan ikväll och sedan fortsätta till Cykelmässan i Kista (http://cykelmassan.se) där jag ska hålla föredrag kl 11.00  i morgon för att avsluta med hemfärd. Det är inte superlånga sträckor eftersom jag bor i Uppsala men utan dubbdäck på hala vägar som jag rekade i morse och i mörker på hemvägen valde jag att ta tåget istället. Det känns lite som en förlust, kanske möjligen lite fegt, men också som en försiktighetsåtgärd.

För ett drygt år sedan (feb 2017) var jag med om en olycka på skridskoisen. Jag deltog i ett skridskolopp till förmån för sjukdomen Cystisk Fibros. Jag åkte tillsammans med en grupp holländare och vi hade en fantastisk dag på sjön Runn utanför Falun. Efter sjutton mils åkning minns jag inget mer utan nästa minne är när en läkare på Falu Lasarett frågar mig om jag vet var jag är någonstans. Dessförinnan hade jag antagligen varit kontaktbar eftersom jag åkte fyrhjuling och bil till sjukhuset. Detta har jag inget minne av för egen del. Tre frakturer på höger sida av ansiktet och hjärnskakning blev resultatet. Käkkirurgen i Uppsala gjorde ett bra jobb. Idag finns inga spår på utsidan. Jag som trodde skridsko var riskfritt.

Varför skriver jag om det här? Jo, jag tänkte på en händelse förra året där vi hade en krasch under ett motionslopp på cykel. En person slog i huvudet och var inte kontaktar under en kort stund. När han ”vaknade” igen så oroade han sig mest för sin cykel som var defekt och verkade i övrigt vara ganska okey om än lite snurrig. En person väntade med den skadade personen och invände ambulans.

I efterhand har jag tänkt att personen kan ha verkat klara sig bra men det är ingen garanti för att det är så.  Det kan ju vara samma för den här personen som för mig, dvs att det inte finns något minne av händelsen utan första minnena kommer på sjukhuset. Jag vet att det här är baskunskap men jag vill ändå hjälpa till med en påminnelse, lämna ingen ensam även om ni tror eller tycker att personer är ok

Nu väntar jag på våren.

DSC_0025

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: