Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

Tester för Skoda Cykling Team förra helgen (10-11 mars), träning i blindo i veckan och nu dags att ta sig an de nya programmen som kom inpackade i Todaysplan som små spännande presenter signerade Mattias Reck. Äntligen, nu ska kurvorna förflyttas i rätt riktning. Nu ska jag träna på allvar och inte bara låta pedalerna gå runt.

DSC01887

Första ”riktiga” passet på trainern hemma i källaren

Jag minns våren 1979 när jag var inbjuden att åka till Madison, Wisconsin för att träna. Där fanns en mytomspunnen grupp med Dianne Holum som inspirerande tränare. En dag damp ett tjockt kuvert ner i brevlådan. Träningsprogrammet. The training program. Det magiska upplägget som skulle ta Eric Heiden till fem OS-guld och som också skulle bli basen för mitt tänkande under resten av åttiotalet. Det var oerhört spännande att bläddra igenom dokumentet första gången och försöka översätta allt till verklighet och genomförande.

DSC01907

Då på sjuttio-talet var det analogt och nu är det digitalt. Det gemensamma är att innehållet ska förstås och genomföras. Finns det ett mål som är angeläget och meningsfullt blir vägen lättare men de höga trösklarna kan naturligtvis skymma sikten likväl. Tvekan och osäkerhet då och då längs vägen gör att tanken håller sig skärpt. Ger vi upp så fort det frestar på kommer vi aldrig att utvecklas. Det gäller både det fysiska och det mentala.

Det är kul när det är detaljerat och att det finns ett syfte med passet. Så var det förr och nu är det dags igen. Står det att det är lämpligt att tillföra 20-30 gram kolhydrater under andra halvan av passet – då gör jag det. Första passet är klart – i morgon väntar nästa.

DSC01878

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: