Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

DSC01960

Ulva norr o m Uppsala passeras på vägen

Idag är det sista mars och i början på dagens cykeltur var det -11. Ändå är det så otroligt skönt att trampa på, lugnt och skönt i filosoferande tempo i timmarna tre. Allt enligt coach Mattias Recks plan. Flera kompisar är på Mallorca. Jag ser bilder på människor i sol och kortbyxor och visst vore det skönt att få ta sig an lite serpentiner men nu är jag här och trvis storligen i omgivningarna hemmavid.

För några år sedan var jag nere i Sitges utanför Barcelona och höll ett föredrag för ett svenskt företag som konfererade. Jag pratade om dragkraften i stimulerande framtidsbilder och inte minst om det viktiga med ”attityden att försöka” som jag tidigare har berört i den här bloggen. Jag tycker alltid att det är så häftigt att stå på scenen och bjuda på tankar och funderingar. När sedan utvärderingarna visar att jag ligger helt rätt är det ytterst stimulerande.

Föredraget var i slutet på maj och tidgare under våren hade jag låtit mig förledas att tycka att om man inte kunde köra Vätternrundan under nio timmar var det ingen idé att ställa upp. Jag hade tyckt att det var lite trögt att komma igång och när sedan ovan beskriven tanke hade fått fäste var det enkelt att välja bort de trettio milen runt Vättern. 

Efter föredraget tog jag och två personer från företaget som jag hade haft föredrag för en löptur längs strandpromenaden. Medelhavets vågor rullade meditativt in på seneftermiddagen. Vi pratade om hur skönt det var att träna och jag babblade väl på. Inom mig själv skämdes jag. Där har jag stått på scenen som inspirationsföreläsare och snackat om positiv drivkraft och allt det där andra. I verkligheten har jag vikt ner mig tankemässigt för en befängd idé som någon annan planterat i mitt huvud. Hur var det nu med attityden att försöka?!!! Där och då, joggandes på Sitges strandpromenad,  bestämde jag mig för att cykla, oavsett tid. Det finns alltid ett värde med att göra.

IMG_0650.JPG

Strandpromenaden i Sitges – dock lite oskarp

 

När jag kom tillbaka till hotellrummet tittade jag i kalendern och konstaterade att det var knappt tre veckor kvar till tävlingen och min starttid var 19.44. Hur mycket cykling kunde jag få in i schemat? Det är ändå skönt att få några mil i benen så att långsträckorna mitt i natten på västra sidan Vättern blir någorlunda hanterbara. Då handlade det om att genomföra, tiden var av underordnad betydelse.

Jag är otroligt glad för den här vändningen. Som idrottsman är det skönt att vara i form. Det handlar inte alltid om att vara i toppform men att ha en bra grundkondition är väldigt mycket värt. Det är ett bra utgångsläge för mycket i livet.

På återhörande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: