Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

IMG_7750

Jag och min fadder Danne på fina vägar i Uppland

Den ena dagen är det toppenväder och drygt fem timmar spenderas på vägarna i norra Uppland. Stor vaniljbulle intages i Österbybruk tillsamman med Danne och Fredrik. Lördagen den 15 april var verklligen en propagandadag för cykling. Riktigt härligt.

Nästa dag är också härlig och solen strålar in genom källarfönstret men nu är det wattbestämda 40/20 intervaller som gäller. 

Jag upplever det som ganska tufft med intervallerna så jag behöver sluta ögonoen och mana fram mentala bilder från förr. Det är bra att ha en ”bank” med starka situationer som går att använda som energiboostar när de som bäst behövs. 

Tänk er en septemberkväll där ljuset sakta försvinner och det är lite rått i luften. Fåglarna håller på att avsluta sin aftonkonsert. Platsen är milspåret i Vilstaskogen och just här är det något bredare och det sluttar lite uppåt. Sågspånet är fuktigt men hårt packat så skorna greppar bra. Jag sitter djupt och driver mig framåt med mina skridskohopp. Hopp efter hopp, minut efter minut och det börjar kännas ordentligt i benen. Mjölksyran börjar ge sig till känna och pulsen är hög. Intervallen är femton minuter. Tanken ligger fem månader framåt i tiden, det är tio tusen meter och sex varv kvar. Benen kommer att bränna ordentligt. Det är nu det avgörs, just ikväll. Att orka hålla fokus och jobba igenom den här hoppserien är avgörande för att jag ska orka de sista varven på skridskobanan den 21 februari. 

IMG_2934

Så gick tänkandet då och när jag matar på med intervallerna på trainern för att förskjuta mina värden trettio år senare är det samma mentala bilder som går att använda igen. Jag försöker ta fram minnen av energi, styrka och beslutsamhet. 

Det skulle vara så lätt att istället gå ut och rulla runt tio mil. Det är den frågan som ofta kommer. Hur många mil har du cyklat? Hur fort gick det? Det verkar mer imponerande med många mil och ett bra snitt än att köra intervallerna, men återigen, jag är dedikerad programmet och litar på coach Reck. Dag efter dag, vecka efter vecka så formas jag till en bättre och starkare cyklist. Det är häftigt och kul. Den 16 juni rullar vi runt Vättern och jag förbereder mig för att verkligen bidra med min del i vårt fantastiska team.

På återhörande

DSC02021

16 juni kommer vi rulla i en grönskande allé på väg in mot Gränna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: