Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

Skogen3

TG 0,5 från 1981. Bilden tagen med självutlösare

Jag mötte en bekant på ICA häromdagen och vi började prata. Det är lätt att komma in på cyklingen och jag var ganska entusiastisk över den satsningen jag nu håller på med tillsammans med mina kamrater i Skoda Cycling Team. 

Speciellt kul är det att vi gjort ett fystest och fått basvärden och sedan träningsprogram baserat på testet. Jag försöker vara programmet trogen precis som förr vilket fick min bekanta lätt skrattande att säga: Jag pratar alltså med uppgraderingen Tomas Gustafson 2.0.

Absolut, tänkte jag. TG 2.0 gillar jag. Den killen är entusiastiskt, energisk, hängiven, kraftfull och målinriktad. Precis som TG 0,5 på bilden i början på åttiotalet.

Det gäller att ta med sig den här energin i allt. Jag håller regelbundet föredrag för företag och ofta kan jag känna att min entusiasm möjligtvis blir alltför laddad för många i grupperna. Ledarna gillar energin men jag är rädd att alla inte alltid är redo att ta sig an det som de skulle vilja och kanske behöva. Man blandar möjligtvis helt enkelt ihop det jag pratar om, med att stå överst på en prispall. Så ser ju sällan verkligheten ut och de allra flesta kan se bortom denna tankevurpa.

IMG_6785

Del av föredrag

När jag pratar om guldmedaljer tänker jag strävan och när jag pratar om planering tänker jag handlingsplaner. När jag pratar om oslagbara norrmän så pratar jag om tankemässiga begränsningar eller närkultur. För mig handlar allt om att människor ska kunna ta till sig mina exempel eller metaforer i sin egen värld. Jag vill inspirera med mina berättelser och egentligen handlar det allra minst om mig själv.

 

Precis som mitt förra företag Ergoff, där jag var delägare, strävar efter att få människor att må bra på jobbet, så vill jag att människor ska kunna ha ett sunt förhållande till sina förväntade prestationer. 

När jag skriver om träningen och målsättningen inför Vätternrundan, bör man ha i åtanke att jag strävar efter att prestera på en nivå som jag känner är inom räckhåll. Det finns självklart de som är otroligt mycket bättre och kanske skrattar åt min strävan och mina mål. Gott så, jag är nöjd med vad jag gör och känner mig så himla glad att jag ansökte att få vara med i teamet.

På återhörande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: