Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

DSC02075

I går åkte vi i familjen ner till Kungsträdgården i Stockholm för att titta på körsbärsträden som nu blommar i full prakt. Jag skulle egentligen ut och cykla men sköt det några timmar framåt. Mitt gamla mellanjag hade lätt kunnat hoppa över träningen eftersom schemat blev rubbat. ”Äh, jag gör det i morgon”, hade det låtit besviket inne i huvudet. 

I den nygamla skepnaden bytte jag om direkt när vi kom hem och trampade runt Ekoln på lätta fina växlar. I en del uppförsbackar växlade jag till riktigt tungt och tryckte mig upp för att benen skulle få sitt riktigt ordentligt. Även om jag är långt ifrån min gamla superform så känns det som att jag utvecklas, vilket jag naturligtvis hoppas. 

När man står inför någonting så vet man ju inte resultatet även om man hoppas att det ska bli som man har tänkt sig. Säljaren som uppvaktar sin potentiella kund har troligtvis ett mål med mötet och hoppas naturligtvis att besöket ska föra relationen framåt till affär.

Så är det ju även med träningen. Längre bort finns troligtvis ett mål. Det kan vara att forma om kroppen för beachen, att klättra uppför ett berg eller för att vinna en tävling. Det kan ju också vara att städa källaren, starta turistresor till Mars eller att rädda jorden. Jag håller mig nu till de enkla vardagsmålen som ju faktiskt inte är svåra att sätta. Det kan alla. Någonstans startar resan.

Många gånger krävs ju mer än att man bara vill göra någonting. För de allra flesta behövs någon form av realitetstestning även om det i sig låter tråkigt och begränsande. Återigen, gör man det själv är det enkelt. Är vi flera krävs något mer.

IMG_2835

Gillar vi inte att gå upp tidigt och bege oss ut för att ta bilden när morgondimman magiskt trängs undan av solen första stålar, då kommer vi inte heller att kunna lägga den bilden till samlingen. Vi får titta på någon annans bild och försöka föreställa oss det magiska.

Tycker vi inte om att cykla är det troligtvis inte Vätternrundan som ska vara målet eller så är det just precis tvärtom. Det är ett sätt att upptäcka det fantastiska med att bli starkare och bättre på någonting. Det som började som en tokig idé kanske växer fram till en ny livsstil.

DSC_0005

Att sätta ett frö i jorden och se något komma upp kräver en viss omsorg. Kanske tröttnar vi och tycker att det är enklare att gå till affären och köpa färdig persilja i kruka eller redan hackad i frysdisken. Då är det möjligt att vår planta dör. Det är lätt att omforma argumenten för den insats som krävs.

Allt ligger dock i att göra ansatsen. Tycker man inte att resan är mödan värd så är det möjligtvis fel resa man har gett sig ut på. Resultatet vet vi aldrig förrän i efterhand.

På återhörande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: