Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

IMG_7824

Trött men skön efter dagens bravader

Ok, jag ska börja med att erkänna att jag kör i motionsklassen. Eftersom det är första racet så känns det lagom att kunna utmana sig själv på Lidingö MTB. Löppet är knixiga 63 km.

Har ni inte kört det här loppet tidigare är det dags att lägga in det i planeringen inför nästa år. Det är omväxlande stigar, asfalt och två st teknikslingor. Vissa partier inbjuder till full fart och sedan är det knixigt med mycket ingångdragningar och ganska mycket korts backar. 

Lidingö bjöd på strålande väder och torra stigar. Jag klantade mig inför starten vilket innebar start ganska långt ner i klungan. Väl igång rullar det på ganska bra och det som slår mig är att det är väldigt vänligt ton. Det är helt enkelt mycket fin stämning i varje fall där jag befinner mig. Nu jobbade jag på ganska hårt och hade väldigt få ryggar att gå på.

IMG_0439

På Lidingö MTB är det funktionärer som hejar på och de som dessutom säger att jag ser stark ut får en guldstjärna. Det som slår mig när jag kommer i mål är pulskurvan på min gps. Jag har en snittpuls på 166 slag och min maxpuls är 176. Inte konstigt kanske att jag fick kramp i vaderna uppe på berget vid Bosön och tvingades gå. 

Det som jag är glad över är att jag var offensiv och låg på vilket ledde till att jag slog förra årets tid med drygt sex minuter. 2.26 blev det. I morgon är det långt och lugnt.

På återhörande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: