Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

SKODA_Camp_Bike_180511__1688 2

Foto: Hans Berggren

Resan med Skoda är verkligen speciell. Vi har ju inte möjlighet att träna tillsammans hela tiden men vi kan följa varandras träningar och bravader via sociala medier. Vilka fantastiska och entusiastiska människor jag får förmånen att lära känna. Träningslägret för ett par veckor sedan var också toppenkul och inspirerande. Det är precis som förr. Jag vill vara i bra form och jag undrar om de andra också var lite trötta i benen eller om det bara var jag. Det har hänt otroligt mycket positivt den här våren.

Oavsett så lägger jag in vad jag kan i den här resan. Jag laddar på men försöker samtidigt vara smart så att jag inte bränner ut benen. Jag vill vara med hela varvet och jag vill verkligen ta mina skift och bidra till att vi gör något storartat tillsammans. Det gäller att känna sin kropp samtidigt som man gör vad man ska. Jag gör vad jag kan för att kunna vara en del av vår resa runt Vättern om ett par veckor. 

Till helgen blir det en resa runt Siljan. Jag lyckades till slut köpa en plats på Siljan Runt av en som oturligt hade ramlat på träningen i veckan. Innan dess hade jag ödmjukt försökt finna en plast hos arrangören och undrat om det möjligtvis skulle kunna finnas en plats till en trefaldig olympisk guldmedaljör. Ni ska förstå, hos en som alltid har tagit ett halvt steg bakåt, är det en riktig ansats att ens fråga om något som detta. Man ska inte tro att man är något och det visade sig ju också vara så. Det är väl bra att man inte gör skillnad på folk. Nu är jag med i varje fall och jag behöver tempoträningen som jag hoppas finns laddad i de sexton milen.

SKODA_Camp_Bike_Drone_180513__0138

Foto: Hans Berggren

Vätternrundan om ett par veckor ser jag verkligen fram emot med spänning och lite lagom ångestladdning. Det blir nionde gången jag kör och första gången dagtid. Jag har alltid startat mellan 19.36 och 20.00, dvs kört kväll, natt och tidig morgon. Det har haft sin charm men nu är det dags att ta fram solglasögon istället för lyse på styret. Vi startar sist på lördag eftermiddag den 16 juni.

På återhörande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: