Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

 

DSC02179 2

Gårdagen bjöd på en riktig propagandacykling i samband med Siljan runt till skillnad från förra året då det verkligen östen ner. Jag och mina två kamrater kom iväg hyfsat tidigt, så relativt snart låg vi och snurrade i fronten av en stor klunga. Mitt mål var att arbeta igenom de sexton milen som träning inför Vättern och jag känner mig nöjd med min cykling. Det blev att toppenbra pass. Om jag får säga det själv så tycker jag att jag var en kraftigt bidragande del till att vi hade 39,9 km/h i snitt på de sexton milen. Hade samarbetet fungerat bättre hade vi lätt seglat in en bit under fyra timmar!

När man cyklar motionslopp är det intressant att se hur sporadiska samarbeten uppstår och dessutom inse hur svårt det är att kommunicera när man inte kan prata med alla samtidigt. Att få en rotation att fungera på ett bra sätt kan tyckas enkelt men eftersom man inte har satt ramarna och vet allas intentioner innan start blir det hackigt. Först är vi många, sedan är vi få, en del är vana att cykla i lag, andra gör det för första gången. Efter några rotationer försvinner några ner i kön och plötsligt är det enbart ett led och rotationen har upphört. Då gäller det att snabbt få igång kedjan igen. Så här håller det på. Det är jobbigt, frustrerande men kul att vara cyklist.

SKODA_Camp_Bike_Drone_180513__0138

Skoda Cycling Team tränar samarbete. Foto: Hans Berggren

När samarbetet fungerar är det som en smord kedja som bara smidigt rullar på. Det är så vi ska cykla i Skoda Cycling Team på Vätternrundan. Det kommer att gå undan men vi vet hur vi ska göra för att få det att fungera på allra bästa sätt. Nästa helg är det generalrepetition och helgen innan midsommar är det sedan dags för det vi har tränat för hela våren. 

Vi började den här resan med att testa oss och i morgon är det dags för uppföljning. Det är med spänning som jag beger mig till testlokalen i morgon förmiddag för att se om jag på tre månader lyckats förändra mina värden i positiv riktning.

På återhörande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: