Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

 

DSC02051

Tid är något vi alla får handskas med. Vi köpte ett hus i början på århundradet. Jag och min fru har från tid och annan arbetat hårt med projekt av olika slag. Ibland har det känts som om alla byggnationer och projekt har legat framför oss som en stor våg och aldrig har vi nått toppen för att kunna njuta av den sköna avkopplande surfningen som väntar, där någonstans i framtiden.

Dock har vi lärt oss en sak genom resan. Att stanna upp och reflektera, att titta på det som är avklarat och vara nöjd med det. Det är otroligt lätt att bara se det som är ogjort.

DSC02776

Nu ingår det tyvärr, åtminstone i min personlighet, att aldrig vara riktigt nöjd. Jukka, som var lagkapten i Skoda Cycling Team, noterade detta i somras och påpekade mycket riktigt att detta är en styrka men också något som gör att man aldrig kan njuta av sina framgångar till hundra procent. Klas, en lagkompis sa: ”ibland måste man kunna tillåta sig att säga – det är bra nog”. Sant, det har blivit bättre med åren men ränderna tycks aldrig riktigt gå ur.

Egentligen är det nog så att jag är nöjd, men jag tror att andra förväntar sig att jag ska prestera bättre, så därför är det som en försvarsmekanism att ge uttryck för att det möjligtvis skulle ha kunnat vara lite bättre. Det spelar ingen roll om det är en idrottsprestation, matlagning eller en text. Resultatet kan bli att undvika istället för att utmana.

Untitled (30)

Jag lyssnade på ett avsnitt av Framgångspodden med Alexander Pärleros där Lars-Erik Uneståhl var med. Det var kul att lyssna till Lars-Eric som ju fanns med som en viktig del av mitt idrottande genom den mentala träningen. Han pratade om självförtroende och självkänsla. Genom podden inspirerade han mig till att inse att det är dags att läsa klart PUMT – personlig utveckling genom mental träning. En kurs som Lars-Eric utvecklat på Skandinaviska Ledarhögskolan och som jag började läsa för många år sedan. Nu tar jag nya tag och gör klart en lös tråd som sladdat med under ett antal år. Det ska bli kul och spännande att dyka in i det nygamla som varit så värdefullt under alla år. 

På återhörande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: