Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

DSC02715Nu var det väldigt länge sedan jag skrev och när jag sätter mig ner blir det mycket att skriva om. Det är ju inte så att det inte tänks, men mycket av det jag tänker håller jag oftast för mig själv. Jag brukar exempelvis inte diskutera eller skriva om politik men liksom alla andra berörs jag av det som händer i omvärlden.

Jag känner mig stolt när modiga Greta Thunberg läxar upp världens ledare i FN. Hon fightas med galningar som Trump och Bolsonaro när hon levererar sanningar i klartext. Men hon trycker också hårt på mitt eget samvete där jag manövrerar mig fram i tillvaron med flygskam, dieselskam och numera också mjölkskam.

När partiledare partajar utomlands och diskuterar huruvida Systembolaget ska vara öppet på söndagar i något slags frihetsperspektiv, då behöver vi andra enskilda individer fundera över vårt sätt att förbruka resurser. Jag är absolut inte bäst i klassen men det räcker inte med att kompensera flygresan till Thailand med en ekologisk fruktkorg på kontoret. Det kommer att göra ont att ställa om.

Att ändra sina vanor kräver motivation men det kräver också att vi har en medvetenhet om vart vi står någonstans och naturligtvis åt vilket håll resan går. Kunskap, tålmodighet, beslutsamhet och inte minst meningsfullhet blir viktiga begrepp för att lyckas.

På återhörande

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: