Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

En tur längs vattnet är alltid en vinst.

Jag läser lite olika nyhetsflöden och märker att jag reagerar starkt på många av de insikter som framförs. En del artiklar agiterar och driver fram en höjd puls. Det kan räcka med att jag feltolkar en rubrik vilket innebär att jag läser hela artikeln med misstänksamhet fast jag egentligen håller jag med skribenten.

Mycket balanserar på värderingarnas gräns just nu. Är det ok att åka till sin fjällstuga just nu? De som har en fjällstuga och har packat bilen full med livsmedel för att inte behöva träffa någon utanför familjen tycker väl att det är ok, vi som inte har tycker att det är galet. Hur hade man själv gjort? 

Det är nu våra åsiktsgränser testas och det är svårt när moralisk kompass och värderingar utsätts för press. Jag har inget problem med att förstå vad som menas med social distansering och har hittills haft full respekt för vad Folkhälsomyndigheten avser att förmedla. 

Många människor provocerar, negligerar eller bryr sig helt enkelt inte om att vi faktiskt har ett läge där det krävs ett personligt ansvar. Jag ser fortsatt till att följa de rekommendationer som gäller även om jag inte tillhör någon riskgrupp. Min fru arbetar inom vården och jag vill inte att någon smitta ska komma från mig in i hennes miljö. Att det kommer andra vägen är väl mer troligt. 

I väntan på viruset gör jag mitt bästa för att hålla formen. Tävlingarna i maj är fullt förståeligt inställda och troligtvis så även de i juni. Jag hoppas fortfarande på Cykelvasan i augusti men är inställd på att det kan bli en tävlingsfri säsong.

På återhörande – TG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: