Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

Foto: Henrik Kindgren

Under våren kände jag mig lite uppgiven. Det är lätt att skylla på pandemin men egentligen hade jag nog tappat det inre drivet. Jag hade börjat bli lite rädd för att ta ut mig eller vad det så att jag blivit lat!

Några månader längre fram låg Cykelvasan och lockade men tittade jag allra längst in trodde jag nog inte riktigt på mitt mål som var att gå att cykla på 2.55. Jag hade tidigare cyklat på 3.01 och 3.02. Om det var bra för en sextioåring vet jag inte men jag har känt mig stimulerad att försöka.

En faktor med CV har också varit att träffa Ulf Ekstrand och Jan Junell, mina gamla kompisar från skridskotiden. Nu hade Ulf sålt sitt hus i Sälen så den faktorn var borta.

Under våren körde jag mina pass, dock utan det riktiga drivet. Jag körde också mina intervaller på trainern nere i källaren två gåger i veckan. Men, som sagt, det riktiga inre drivet saknades och jag började känna en viss tvekan med meningsfullheten att veva runt på pedalerna.

Var då det enda med mitt tränande att prestera en personlig tid på en tävling som skulle avgöranden 13 augusti? Ja, det var ju det som klistrat sig fast i mitt huvud. Som ni förstår behövdes det något annat som lockade tanken.

Övriga familjen skulle åka ner till Tyskland och Österrike samma vecka som Cykelvasan och här stånkade jag på utan tro på mitt mål. Det var då jag tänkte och som jag alltid känt, att det viktigaste som finns är familjen. Jag hänger på deras resa men jag tar med mig cykeln och njuter av resan istället för att gå under för prestationstrycket. Ni hör att jag inte har det lätt med mig själv när det kommer till prestationer.

Nu sitter jag på väg till München för att njutningscykla till Wien. Det blir en tur utan alltför långa dagsetapper så att jag hinner stanna på vägen för att ta bilder och se mig omkring. Jag ser fram emot fem dagars cykling i ett fint landskap. Första anhalt är mitt gamla skridskoparadis Inzell.

Vi hörs efter hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: