Tomas Gustafson OLY

3-faldig OS-guldmedaljör

Varför blir unga karriärister sjuka av chefen?

Det är en rubrik som flashar förbi i flödet. Jag noterar och raderar. Men det känns ändå angeläget att fundera en del eftersom jag varit anlitad som föreläsare av så många chefer som vill att personalen ska maxa sin potential. Ofta har man jämfört sitt ”lag” med fotbollslaget där man kan byta ut någon som underpresterar.

Min ansats har alltid varit individen och dennes verklighet. Regissören Kjell Grede pratade om att befinna sig ”i situation” under en föreläsning i slutet på 90-talet. Hans framträdande både bekräftade och förändrade mycket i mitt sätt att förhålla mig till mina grupper.

När jag träffat organisationer sedan mitten på 90-talet har jag reflekterat över att många arbetar med att ta hand om konsekvenser istället för att tillfredsställa de faktorer som skulle kunna vara direkt avgörande för arbetsplatsens prestationer. En del ledare är fantastiska och förstår exakt sin roll, andra tycker en snärtande piska är mer verkningsfull.

Oförståelsen av att människor kan uppleva situationer olika är ofta slående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: